Hur fungerar spelet?

Visste Ni Att? är ett digitalt sällskapsspel som går ut på att deltagarna ska lära känna varandra lite bättre. Innan spelet börjar får varje deltagare svara på frågor om sig själv.
Därefter ansluter alla deltagare till ett gemensamt spelrum där man kan se och höra varandra. När spelet går igång får deltagarna svara på frågor om varandra, baserat på svaren som deltagarna gett i förväg. Frågorna är utformade för att frammana bra samtalsämnen och saker man kanske inte visste om varandra.

Vad behöver jag för att spela?

För att delta i ett spel behöver du en dator, mobiltelefon eller surfplatta med kamera och mikrofon.

Måste jag ge webbplatsen tillgång till min kamera och mikrofon?

Ja, för att vi ska kunna sända din bild och ljud till de övriga deltagarna så behöver vi be om tillgång till kameran och mikrofonen innan spelet kan börja.
Vi har bara tillgång till dom under spelets gång. Så fort du lämnar spelrummet stängs sändningen ned.

Sparar ni något, t ex svaren på frågorna eller bilden från kameran?

Nej, vi sparar ingenting. Kamerabilden och ljudet skickas krypterat mellan de andra i rummet. Namnen på deltagarna och svaren på frågorna tas bort så fort en runda är avslutad eller ett rum är tomt. Det enda som sparas är namnet på spelrummet, som ni kan använda flera gånger för att spela.

Behöver jag ladda ner något för att spela?

Nej. Spelet spelas helt och hållet på webbplatsen vissteniatt.se. Du kan spela på dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Behöver jag registrera mig?

Nej. Det finns inget krav på att skapa ett konto eller lämna e-postadress/telefonnummer. Spelare blir istället tilldelade privata ‘spelrum’ med unika slumpgenererade namn som man använder för att ses och spela.

Varför har Åhléns tagit fram spelet?

För att skapa möjlighet för våra kunder och deras familjer att få en känsla av att vara tillsammans i december trots fysiskt avstånd. Vi gör det inte för att sälja något, utan som en tjänst till våra kunder att ha roligt och lära känna varandra lite bättre.
Vi vill göra en annorlunda jul så bra det går under omständigheterna.

Kostar spelet något?

Spelet är helt gratis.

Kan man vinna något?

Nej, spelet är bara till för att ha en rolig stund tillsammans med nära och kära.

Kan jag spela hur många gånger som helst?

Ja. Du kan även återanvända den unika koden som skapas åt er. Den är er för alltid, och ingen annan kommer få just den.

Vilka personuppgifter sparar ni när man spelar spelet?

Alla uppgifter tas bort så fort ett spel är avslutat. Ett spel är avslutat när samtliga deltagare lämnat ett spelrum genom att logga ut eller stänga webbplatsen. Du kan läsa mer om Åhléns integritetspolicy här.

Vad gör jag om jag har något annat tekniskt problem?

Du är välkommen att kontakta oss på kontakt@vissteniatt.se. Beskriv problemet i detalj så ska vi försöka hjälpa till så gott det går. Vi jobbar hela tiden med att förbättra spelet, bland annat genom att rätta till buggar. Alla rapporter om fel vi får hjälper oss att göra spelet ännu bättre, så tveka inte att höra av dig.